Kinder bueno torta


                      Kinder Bueno torta

Hozzávalók

Piskóta :
5db tojásfehérje
5 ek cukor
1 ek olaj
3ek liszt
6g sütőpor
2 ek zsemle morzsa
15 dkg mogyoró
Mogyoró krèm
Háztartási keksz

Krèm:
5dl tej
5 db tojássárgája
200g cukor
3ek liszt
40g pudingpor
250g vaj
100g csokoládé
4dl habtejszín

A tojásfehérjét habosra keverjük a cukorral. Ehhez hozzá adjuk a lisztet, a zsemle morzsát, a sütőport és az olajat. Kivajazott és lisztezett 18 cm-es tortaformába tōltjük és megszórjuk felaprított mogyoróval. 180C°-on 15-20 percig sütjük. Még forrón megkenjük a piskótát mogyoró krèmmel.

A krèmhez felfőzzük a tejet a cukorral és a tojássárgájával. Sűrű péppé főzzük a pudingporral és a liszttel. Állandó kevergetès mellett kihűtjük. Ezt a krèmet kihabosítjuk a margarinnal. Elfelezzük a krémet és a felèbe olvasztott csokit csurgatunk.

A mogyorókrémen elsimítjuk a sárga krèmet, erre rá tesszük a tejbe áztatott háztartási kekszeket. Majd ezt megkenjük a csokis krémmel és hagyjuk megdermedni a rétegeket. Felvert tejszínnel tetszés szerint díszítjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések