Zserbógolyók


                         Zserbógolyók

  • 25 dkg háztartási keksz (darált)
  • 25 dkg dió (darált)
  • 20 dkg baracklekvár
  • porcukor
  • A bevonathoz:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj
  1. Egy tálban összekeverjük a zserbógolyó hozzávalóit: a kekszet, a diót és a baracklekvárt (a lekvárból nem kell mindet felhasználni, a lekvár típusától függően kevesebb is elég lehet). Ízlés szerint édesítjük a porcukorral. 
  2. Amikor jól formázható, nem ragadós masszává állt össze a keverék, közepes méretű (kb. 3 cm átmérőjű) golyókat formázunk belőle. Az elkészült golyókat fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. A csokit és olajat vízgőz felett összeolvasztjuk. A golyókat az olvasztott csokoládéba mártjuk, majd hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések