Túró rudi torta


                          Túró rudi torta

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 dkg kakaó
  • 2 db tojás
  • A krémhez:
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 2 dl tejszín
  • 50 dkg túró
  • 1,5 dl  tejföl
  • 10 g zselatin
  • 1 dl víz
  • reszelt citromhéj
  • A tetejére:
  • olvasztott csokoládé
Elkészítés: Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kikent, kilisztezett tortaformába (a tortaformát sütőpapírral is kibélelhetjük).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15 percig (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen.

A krémhez egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejföl t, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd alaposan keverjük ki.

A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki egészen. A kihűlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.

A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések