Madártej szelet
Madártej szelet
piskótához
- 8 db tojás
- 8 ek cukor
- 8 evőkanál finomliszt
- 1 tk sütőpor
A krémhez
- 8 db tojássárgája
- 4 ek cukor
- 5 evőkanál finomliszt
- 2 ek vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 18 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
A tetejére
- 4 dl habtejszín
elkészítés
- A piskótához a 8 tojásfehérjét a cukorral habbá verjük.
- 8 ek lisztben elkeverjük a sütőport, a kemény habhoz adjuk, és megsütjük. (Közepes hőfokon 15-20 perc alatt sül meg.)
- A krémhez a tojássárgákat, 4 ek cukrot, 5 ek lisztet, 2 ek vaníliás cukrot 4 dl tejben elkeverünk. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
- A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, a kihűlt krémhez adjuk, majd a megsült tésztára simítjuk.
- A tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk, és csokireszelékkel megszórjuk.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- tepsi mérete: 35x25 cm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése