Madártej szelet



     Madártej szelet

piskótához

A krémhez

A tetejére


elkészítés

  1. A piskótához a 8 tojásfehérjét a cukorral habbá verjük.
  2. 8 ek lisztben elkeverjük a sütőport, a kemény habhoz adjuk, és megsütjük. (Közepes hőfokon 15-20 perc alatt sül meg.)
  3. A krémhez a tojássárgákat, 4 ek cukrot, 5 ek lisztet, 2 ek vaníliás cukrot 4 dl tejben elkeverünk. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  4. A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, a kihűlt krémhez adjuk, majd a megsült tésztára simítjuk.
  5. A tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk, és csokireszelékkel megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések