Sajtos muffin


Hozzávalók:
Tészta:
  • 50 dkg liszt
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 dl étolaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 egész tojás
  • 2 dl langyos tej
Töltelék:
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint só
Tetejére:
  • felvert tojás
  • Szezámmag 

  • Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel
  • A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze.
    Dagasszuk szép, sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk 15 percet pihenni.
    A vajat habosítsuk ki és keverjük bele a reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk.
    A muffinformát (12 részes) vékonyan kenjük ki olajjal.
    A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk.
    A tésztákat egyesével kinyújtjuk kb 10*20 cm-es téglalappá és a felső részét bevagdossuk derelye vagy pizza vágóval.
    A tészta alsó részét megkenjük a sajtos vajjal és felcsavarjuk, koszorúra formázzuk. Betesszük a formába.
    Minden egyes tésztával így járunk el.
    Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
    Ha megkelt, 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. A megsült sajtos muffinokat rácsra téve hűlni hagyjuk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések