Sajtos muffin
Hozzávalók:
Tészta:- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál porcukor
- 1 teáskanál só
- 1 dl étolaj
- 2,5 dkg élesztő
- 1 egész tojás
- 2 dl langyos tej
Töltelék:
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só
Tetejére:
- felvert tojás
- Szezámmag
- Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel
-
A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze.Dagasszuk szép, sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk 15 percet pihenni.A vajat habosítsuk ki és keverjük bele a reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk.A muffinformát (12 részes) vékonyan kenjük ki olajjal.A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk.A tésztákat egyesével kinyújtjuk kb 10*20 cm-es téglalappá és a felső részét bevagdossuk derelye vagy pizza vágóval.A tészta alsó részét megkenjük a sajtos vajjal és felcsavarjuk, koszorúra formázzuk. Betesszük a formába.Minden egyes tésztával így járunk el.Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.Ha megkelt, 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. A megsült sajtos muffinokat rácsra téve hűlni hagyjuk
Megjegyzések
Megjegyzés küldése