Retró gyümölcs torta


                      Retró gyümölcs torta

  1.  piskótához
  2. 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  3. 125 g kristálycukor
  4. 125 g búzaliszt (BL55)
  5. 0.5 db sütőpor
  6. 2 evőkanál víz
  7. A pudinghoz
  8. 20 g pudingpor (vaníliás)
  9. 250 ml 2,8%-os tej
  10. 2 csapott evőkanál kristálycukor
  11. A tetejére
  12. 200 g gyümölcsök (vegyesen)
  13. 90 g gyümölcskocsonya por
  14. víz
A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, összekeverjük.
A lisztet az átszitált sütőport, is belekeverjük. Majd a kemény tojásnak felvert fehérjét is hozzáadjuk. Óvatosan forgassuk bele, nehogy összetörjük.
Margarinnal kikent, lisztezett tepsiben elterítjük, és megsütjük. 180 C fokon, 15-20 percig. Tűpróbával ellenőrizzük!
Kiborítjuk a tortaformából és hagyjuk kihűlni.
Kevés tejjel a pudingport, és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk.
A készre főzött pudingot elkenjük a piskótán
.A pudingra tesszük a gyümölcsöket. Olyan gyümölcsöt válasszunk, amit szeretünk, és díszítsük vele a tortát, ahogy szeretnénk.
Ha megvan, készítsük el a gyümölcskocsonyát szintén a tasakra írt módon, majd tegyük a tortánk tetejére. Ha megvagyunk, tegyük a hűtőbe ½-1 órát hogy a kocsonya megkössön rajta rendesen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések