Szedres muffin

  •        
  •                                      Szedres muffin
Hozzávalók

  • 2 1/2 bögre liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk fahéj
  • 2 nagy tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 1/2 dl tej
  • 1 csésze cukor
  • 8 evőkanál langyos olvasztott vaj
  • 1 tk vanília
  • friss szeder
1. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra. Béleljünk ki egy szabványos muffin sütőt muffin papírral.
2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót egy nagy tálban.
3. Egy másik tálban habverővel keverjük össze a tojást, a tejfölt, a tejet, a cukrot, a vajat és a vaníliát
4. Adjuk hozzá a nedves keveréket a száraz keverékhez és keverjük össze könnyű mozdulatokkal, egészen addig, amíg a száraz hozzávalók el nem tűnnek a tésztában. Adjuk hozzá a megtisztított szederbogyókat. (Ha fagyasztott bogyókat használunk, olvasszuk ki őket először, majd engedjük le a felesleges folyadékot, majd finoman forgassuk meg lisztben.) 
5. Osszuk a tésztát egyenletesen a muffin papír háromnegyedéig. Süssük kb. 17-20 percig. Hagyjuk hűlni 2-3 percig, mielőtt kivennénk a sütőformából.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések