Meztelen torta


Meztelen torta

Hozzávalók:

 A tortalaphoz:
300 gramm liszt
200 gramm hideg vaj
50 gramm porcukor
25 gramm cukor
1 tojás
vaníliaaroma
csipetnyi só

A krémhez:
500 gramm mascarpone
500 ml tejszín
 200 gramm porcukor
vaníliaaroma

Elkészítés
 Egy tálban keverjük össze a lisztet, a vajat, a cukrokat és a sót. Ha morzsás lesz, adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, majd pihentessük egy órán át a hűtőben. Egy sütőpapíron nyújtsuk ki a lapot és tegyük vissza még egy félórányit a hűtőbe. Vágjuk ki a formát és süssük meg 20 perc alatt 180 C-fokon.
A tejszínt verjük kemény habbá, adjuk hozzá a mascarponét, porcukrot és vaníliát. Dekoráljuk a tortát és készen is van.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések