Linzer
Linzer
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1 db tojás sárga
- 10 dkg porcukor
- 1/2 db citrom reszelt héja
- 1 db tojás (a kenéshez)
- A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk. Beleöntjük a tojássárgáját, a porcukrot és a reszelt citromhéjat és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Gombóccá formáljuk a tésztát és folpakba csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
- A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és különböző formákat szaggatunk ki belőle. A felének a közepét egy kisebb kiszúróval kilyukasztjuk.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a formákat, a lyukas közepűeket megkenjük tojással. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha megsült ízlés szerint lekvárral , krémmel megtöltjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése