Kekszes ganache torta


                    Kekszes ganache torta


130 g háztartási keksz

- 40 g dió (lehet ez is keksz)

- 50 g vaj

- 2 dl habtejszín

- 2 tábla étcsokoládé (össz.200 g)

- egy marék sótlan mogyoró (elhagyható)

Elkészítés:

A kekszet a dióval együtt daráljuk le, én úgy szeretem, ha kissé nagyobb darabok is vannak benne. A diót meg lehet pirítani előtte száraz serpenyőben, mert akkor finomabb lesz. A vajat a tejszín felével és egy tábla csokoládéval olvasszuk fel, öntsük hozzá a kekszmorzsát, és jól keverjük el. Egy 22 cm-es tortaforma aljában egyenletesen terítsük el. A másik tábla csokoládét egy edényben törjük kockákra, a maradék, 1 dl tejszínt melegítsük gyöngyözésig, és öntsük rá a csokira, és keverjük simára, hogy a csokoládé teljesen felolvadjon. Öntsük rá a kekszes alapra, ez lesz a ganache réteg a torta tetején. Díszítsük a szélét tört mogyoróval, de ezt el is hagyhatjuk, illetve díszíthetjük mással is.

Tegyük dermedni a hűtőbe, legalább 1-2 órára, ennyi idő után a ganache még krémes állagú. Később jobban összeáll, ezért akár tepsibe is tehetjük a masszát, és később kis kockákra vágva is tálalhatjuk.

Igazi kényeztető finomság,
tökéletes választás.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések