Kakaós csiga

     
                              Kakaòs csiga

Hozzàvalòk:
600g Liszt
300ml tej
50g èlesztő
100g vaj
So
Cukor
1 db tojàs

300 ml tejben felfuttatom az èlesztőt. Eközben egy tàlba Bele teszem a lisztet. Hozzà adom a tojàst, szoba hőmèrsèkletű vajat, cukrot, pici sòt, majd hozzà öntöm a langyos èlesztős tejet.  Dagasztom majd kelni hagyom. Ha megkelt kb 5mm vastagsàgúra nyújtom. Kevès vajat olvasztok a mikroba ezzel megkenem a tèsztàt, jol megszòrom kakaò porral. Feltekerem a tèsztàt.  Kb 2-3 cmenkènt elvàgom.  Kivajazott tepsire teszem a csigàkat .  Vàrok egy 15 percet mielőtt a sütőbe teszem. Sütès közben cukrozott tejjel locsolom a tetejèt. Ha kèsz porcukrozom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések