Kakaós csiga
Kakaòs csiga
Hozzàvalòk:
600g Liszt
300ml tej
50g èlesztő
100g vaj
So
Cukor
1 db tojàs
300 ml tejben felfuttatom az èlesztőt. Eközben egy tàlba Bele teszem a lisztet. Hozzà adom a tojàst, szoba hőmèrsèkletű vajat, cukrot, pici sòt, majd hozzà öntöm a langyos èlesztős tejet. Dagasztom majd kelni hagyom. Ha megkelt kb 5mm vastagsàgúra nyújtom. Kevès vajat olvasztok a mikroba ezzel megkenem a tèsztàt, jol megszòrom kakaò porral. Feltekerem a tèsztàt. Kb 2-3 cmenkènt elvàgom. Kivajazott tepsire teszem a csigàkat . Vàrok egy 15 percet mielőtt a sütőbe teszem. Sütès közben cukrozott tejjel locsolom a tetejèt. Ha kèsz porcukrozom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése