Iced bakewell tarts


                      Iced bakewell tarts

Tèszta :

110g margarin
225g Liszt
80g porcukor
1 nagy tojàs

Töltelèk
6 Ek eperlekvàr
200g làgy margarin
200g porcukor
4 közepes tojàs
100g őrölt Mandula
100g Liszt
2 tk mandula aroma

Màz
300g porcukor
3 ek vìz
Koktèl cseresznye

Tèszta: morzsoljuk El a vajat a lisztben ne legyen csomòs. Adjuk hozzà a cukrot, keverjük össze. Adjuk hozzà a tojàst addig gyúrjúk Mìg a tèszta össze àll . Ne gyurjuk sokàig, különben a tèszta repedezni fog. Ha kèsz tegyük rà enyhèn lisztezett felületre, szèp egyenletes tèszta gombocot csinàlunk.  Foliàzzuk be tegyük a hütöbe pihenni 30 percet.
Melegitsük elő a sütőt 200 fokra. Enyhèn lisztezett felületen nyújtsuk ki a tèsztàt, kivajazott, kilisztezett tepsibe simitsuk bele , a tepsi oldalàra is Fel èrhet a tèszta.

Töltelèk
Habositsuk ki a vajat ès a cukrot jo sima ès Krèmes legyen. Adjuk hozzà a tojàst ès egy ek mandulàt, keverjük ki Ezt is, Majd adjuk hozzà a Lisztet a maradèk mandulàt ès a mandula aromàt. A tèsztàt a tepsiben kenjük meg lekvàrral ès öntsük rà a töltelèket. 30-35 percig süssük. Ha ki vettük a sütõbõl hagyjuk kihülni.

Màz:

Egy kistàlban keverjük össze a porcukrot ès a 3 ek vizet, jo ragacsos cukormàzat kell h kapjunk. Amikor kihült a sütemèny öntsük a màzat a tetejère egyenletesen kenjük El. Koktèlcseresznyèt tegyünk a tetejère mielőtt megszilàrdul.

( ha nincs cseresznye sima csokival is Lehet disziteni mint èn )

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések