Házi kenyérlángos


                       Házi kenyérlángos

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A feltétekhez

tésztához

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
  2. 2 dl vízben elkeverünk egy kevés cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni, 10-15 perc alatt.
  3. Egy nagy tálba öntjük az összetört, megfőtt krumplit, a lisztet, az élesztős vizet, az olajat és a sót. Tésztává gyúrjuk, és lefedve 1 órát kelesztjük.
  4. Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a szeletekre vágott lila hagymát, sajtot és végül a bacont.
  5. 200 fokon 25-30 percig sütjük, és négyzetekre vágva fogyasztjuk!

A feltétekhez

  1. Egy kis tálba öntjük a tejfölt, belereszeljük a fokhagymát, sóval-borssal ízesítjük, majd jól összekeverjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések