Házi kenyérlángos
Házi kenyérlángos
hozzávalók / 10 adag
A tésztához
- só ízlés szerint
- 1 db burgonya
- 2 dl víz
- 1 ek cukor
- 20 g friss élesztő
- 50 dkg liszt
- 3 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
A feltétekhez
- 200 g tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 db lila hagyma
- 20 dkg sajt
- 15 dkg bacon
tésztához
- A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
- 2 dl vízben elkeverünk egy kevés cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni, 10-15 perc alatt.
- Egy nagy tálba öntjük az összetört, megfőtt krumplit, a lisztet, az élesztős vizet, az olajat és a sót. Tésztává gyúrjuk, és lefedve 1 órát kelesztjük.
- Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a szeletekre vágott lila hagymát, sajtot és végül a bacont.
- 200 fokon 25-30 percig sütjük, és négyzetekre vágva fogyasztjuk!
A feltétekhez
- Egy kis tálba öntjük a tejfölt, belereszeljük a fokhagymát, sóval-borssal ízesítjük, majd jól összekeverjük.
- sütési hőfok: 200°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- tepsi mérete: 30x40 cm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése