Gyümölcs kosárkák

 
                     Gyümölcs kosárkák

  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 10 dkg kristálycukor
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 30 dkg gyümölcs
  • 1 csomag zselatinpor
  1. A lisztet, a reszelt citromhéjat, a margarint, a kristálycukrot és a tojást összedolgozzuk. Kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk, és zsiradékkal kikent kosárkaformákba igazítjuk. Közepes hőfokon megsütjük, és még melegen kiborítjuk a formából.
  2. A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre keverjük, és félig töltjük a kosárkákat.
  3. A zselatinport egy kevés vízzel felfőzzük, majd langyosra hútjük. A gyümölcsöt elosztjuk a félig telt kosárkákban, mindegyik tetejére zselatint csorgatunk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések