Gyümölcs kosárkák
Gyümölcs kosárkák
- A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 db citrom (reszelt héja)
- 10 dkg kristálycukor
- A töltelékhez:
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 30 dkg gyümölcs
- 1 csomag zselatinpor
- A lisztet, a reszelt citromhéjat, a margarint, a kristálycukrot és a tojást összedolgozzuk. Kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk, és zsiradékkal kikent kosárkaformákba igazítjuk. Közepes hőfokon megsütjük, és még melegen kiborítjuk a formából.
- A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre keverjük, és félig töltjük a kosárkákat.
- A zselatinport egy kevés vízzel felfőzzük, majd langyosra hútjük. A gyümölcsöt elosztjuk a félig telt kosárkákban, mindegyik tetejére zselatint csorgatunk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése