Cukros-Diós tekercs

                      Cukros - diós tekercs

50 dkg liszt
8 dkg vaj
5 dkg cukor
2.5 dkg élesztő
2.5 dl tej
1 db tojás
1 csipet só
Tetejére
 tojás, durvára tōrt dió, cukor,

A tejet langyosítsd meg, adj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, míg jól megemelkedik. A lisztet szitáld át, tedd hozzá az olvasztott, de kihűlt vajat, a tojást, a maradék cukrot és a sót. Rakd hozzá a megkelt élesztőt, majd dagaszd körülbelül 15 percig.
Keleszd Meg. Ha kész vágs fel vèkony csíkokra, kukorica csutát Kend le olajjal, tekerd rá a tésztát. Tészta tetejère Kenj tojást, ès forgasd bele a cukros dióba. 180 fokon sütōttem Szép Arany barnára. Mégis melegen hozzuk le a tésztát a csutáról.

Én kukorica csutât használtam de habroló csőre is lehet nyugodtan tekerni. Itt is olajozzuk le a csöveket. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések