Csokoládé krém
Csokoládé krém
- 4 tojás,
- 20 dkg kristálycukor,
- 2 ek. keserű kakaópor
- 20 dkg étcsokoládé
- 25 dkg vaj.
A csokikrém elkészítése:
- A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen eloszlathatók az apró csomók is.
- Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel, és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük.
- Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjüka tojásos krémet. (Fontos a folyamatos kevergetés, mert ha otthagyod, a tojás meg fog sülni, és édes rántotta lesz belőle, nem csokoládékrém.) Addig kell gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd.
- Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félre rakjuk hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön a főzött krém és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal!
- Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Megkóstoljuk és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, adjunk hozzá porcukrot
Amikor kikevertem kicsit hígabb volt a krém de Szépen be lehetett vele tölteni a tortát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése