Csokis sajttorta


                        Csokis sajttorta

Hozzávalók (18-cm-es tortaformához)
A kekszes alaphoz
  • 150 g csokoládés zabkeksz
  • 75 g olvasztott vaj
A csokoládékrémhez
  • 240 ml habtejszín
  • 70 g porcukor
  • 375 Philadelphia krémsajt
  • 125 g mascarpone
  • 60 g kristálycukor
  • 180 g étcsokoládé (70%-os)
Elkészítés:
  1. Először a kekszes alapot készítjük el. Robotgépben a kekszet morzsává őröljük, hozzáöntjük az olvasztott vajat,  összedolgozzuk.
  2. A kekszet a tortaforma aljába nyomkodjuk egy evőkanál vagy pohár segítségével. A krém elkészítéséig a hűtőbe tesszük.
  3. A krémhez a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
  4. A tejszínhabot kemény habbá verjük, hozzákverjük a porcukrot.
  5. A mascarponét és a krémsajtot a cukorral kikeverjuk, hozzáöntjük a kihűlt csokoládét, elkeverjük, végül a felvert tejszínhabot is lazán a krémbe forgatjuk.
  6. Az elkészült csokikrémet a kekszes alapra öntjük, és a tortát egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Éna zetejere csokis ganache krémet készítettem de lehet a tetejére tenni gyümölcsöket. Eper,málna és a szeder nagyon jól mutatnak együtt a.csokoládé tortán.

*csokis ganache krémet megtalálod a csokis ganache tortámnál

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések