Csokis keksz torta

Csokoládés keksztorta sütés nélkül!


Hozzávalók:

    60 dkg háztartási keksz
    10 dkg töltetlen kakaós keksz
    2 dl tej
    5 dkg étcsokoládé
    20 dkg vaj
    5 dkg cukrozatlan kakaópor
    20 dkg barna cukor
A mázhoz:

    10 dkg étcsokoládé
    5 dkg keserű csokoládé
    1 teáskanálnyi vaj
    3 evőkanál habtejszín

Elkészítése:

A kétféle kekszet és az étcsokoládét apróra tördeljük. A vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet jól összekeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. Nem kell forrni hagyni! Egy kerek sütőformát kibélelünk fóliával és beletesszük a kekszet. Mikor a szirup elkészült összedolgozzuk vele és jól megnyomkodjuk, hogy álljon össze. 1 órán át hűtőben pihentetjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat és a tejszínt. A keksztortát kivesszük a formából, levesszük róla a fóliát megkenjük a csokoládé mázzal. Fél órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen a máz és már szeletelhetjük is.

Oldalára lehet vajkrèm rózsákat is tenni habzsákkal.

Mivel elèg kemèny a torta fontos h Forró kèssel vágjuk fel!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések