Aranygaluska

 
                         Aranygaluska

Hozzàvalòk:
25 dkg Liszt
2,5 dkg margarin
2,5 dkg èlesztő
2,5 dkg cukor
1 tojàs
1,3 dl tej
3 csipet so
Reszelt citrom hèja

Tejben fel futtatom az èlesztőt, margarint meg melegìtem a mikróban. Egy tàlba Bele teszem a lisztet, cukrot, sót, reszelt citrom hèjat, hozzàöntöm a margarint, majd az èlesztős tejet. Megdagasztom majd kelni hagyom. Kelesztès utàn kicsit kinyujtom (kb 2 cm magasra) kiszaggatom a tèsztàt apró pogàcsa szaggatóval, majd olvasztok mèg egy kevès vajat, egyenkènt bele màrtom a tèsztàt, majd cukrozott diòba is bele forgatom. Kivajazott tepsibe szorosan egymàs mellè teszem. ( lehet dupla adagot gyurni ez kb 1-1,5 sor)
170 fokon sütöm 25-30 percig

Öntet: 1 l tej, 1 csomag vaniliàs puding,1 csomag vaniliàs cukor, 2-3 ek cukor. Pudingot főzők belőle.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések