Aranygaluska palacsinta


                   Aranygaluska palacsinta

Kelt palacsinta recept:

  • 20 ek. liszt (40 dkg),
  • 4 dl tej,
  • 3 tojás,
  • 1 tk. cukor,
  • 2 dkg élesztő,
  • 1 mk. só,
  • 2 ek. olaj,
  • 1-2 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz.

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk. 1 dl tejet belőle 1 tk. cukorral és az élesztővel felfuttatunk. A többi tejet elkeverjük jól a tojásokkal, majd a liszttel, sóval, olajjal, és hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Langyos szénsavas vízzel hígítjuk. Jól kikeverjük (én kézi habverővel) majd 15 percig állni hagyjuk. Jól átkeverjük. A palacsintasütőt olajjal kikenjük, jól felmelegítjük, merőkanálnyi masszát öntünk bele, és mind a két oldalát megsütjük. Kerek végű késsel fordítsuk meg a sütésnél. Ez vastagabb, könnyebb, lyukacsos szerkezetű palacsinta lesz. Baracklekvàrral megkentem, darált diót szórtam rá. 
Öntet: 2 tojássárgáját kikeverek 5 ek. cukorral, 1 cs. vaníliás pudingporral, és 1dl hideg tejjel. 7 dl tejet felforralok, és állandóan kevergetve a masszát, hozzáöntöm a tejet. Visszateszem főni, és állandóan kevergetve forrpontig főzöm. Ha túl sűrű, tejjel még hígítom. Hozzákeverek még 2 cs. vaníliás cukrot.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések